< Terug

HEERLIJK WONEN AAN MERENSTEIN

HEERLIJK WONEN AAN MERENSTEIN

Redactioneel stuk: Nieuwbouwwoningen in de Beekse Akkers


Aan de rand van de Beekse Akkers realiseert Van Stiphout Projectontwikkeling een bijzonder nieuw project: Wonen aan Merenstein. Het project bestaat uit totaal twaalf woningen in de vorm van acht ruime vrijstaand-geschakelde en vier twee-onder-een-kapwoningen.

Bas Knapen van LXarchitecten, architect van het project, vertelt over de totstandkoming van de nieuwbouwwijk Beekse Akkers en in het bijzonder het project Wonen aan Merenstein: “De realisatie van het plan Beekse Akkers is volop in ontwikkeling en bloeit, zeker in deze tijd, als nooit tevoren. In het plan zijn delen opgenomen met diverse architectuurstijlen gebaseerd op oude Nederlandse tradities zoals de Amsterdamse en Delftse school.”

“Met de realisatie van het project Wonen aan Merenstein nadert de ontwikkeling van de nieuwbouwwijk de Beekse Akkers langzamerhand haar voltooiing. De woningen in het project zijn qua architectuur een voortzetting van de reeds gerealiseerde twee-onder-een-kapwoningen en rijwoningen gelegen aan de noordzijde van dit wijkdeel.”

“De zeer ruime begane grond van ca. 90m² biedt de toekomstige kopers ontzettend veel mogelijkheden. Zo is een grote leefkeuken als basis meegenomen in het ontwerp en beschikt elke woning over een verwarmde en geïsoleerde inpandige berging die makkelijk kan worden ingericht tot speel- en/of werkkamer. Bovendien is er op de dubbele oprit plek om makkelijk twee auto’s naast elkaar te parkeren.”

“Deze mogelijkheden in combinatie met de ligging van de woningen maakt het project nog eens extra bijzonder. De woningen beschikken namelijk ieder over een achtertuin van 129m2 tot 138m2 gericht op het zuiden of zuid-westen, die dankzij de royale raampartijen aan de achterzijde volledig onderdeel wordt van de woningen. Zo kan men het hele jaar door van de tuin genieten en kijkt men aan de voorzijde van de woningen vanuit de woonkamer uit over groen en/of water.“

Wethouder van de Gemeente Laarbeek, Frans van Zeeland, vult Bas aan en gaat  iets meer in op de bijzondere locatie en ligging van de Beekse Akkers. Waarbij ook vanuit historisch perspectief belangrijke keuzes zijn gemaakt binnen de woonwijk.“De gemeente heeft de vormgeving van de woningen voor een belangrijk deel voorgeschreven waardoor er in de wijk een rustige beeldkwaliteit is ontstaan. Daarbij is het Berkendijkje een belangrijke structuurdrager binnen de woonwijk.

Het oude kerkenpad dat eind van de 18e eeuw al in de beroemde reisverslagen van Dominee Hanewinckel werd vermeld, wordt tegenwoordig als fietspad dagelijks intensief gebruikt en leidt bewoners rechtstreeks naar het op een steenworp afstand liggende Heuvelplein, het winkelcentrum van Beek. Tevens is de woonwijk erg gunstig gesitueerd. Gelegen aan de Lieshoutseweg en de Oranjelaan is een snelle verbinding met Helmond, Eindhoven (A67) en Veghel (A50) dan ook gegarandeerd. Deze zal zelfs verbeteren als de nieuwe inrichting van de Lieshoutseweg is afgerond.”

Lieshoutseweg
Inmiddels zijn er al een aantal informatieavonden geweest waarop er meer informatie werd verschaft met betrekking tot het onderhoud aan de Lieshoutseweg. Zoals bekend wordt deze weg, grenzend aan woonwijk de Beekse Akkers, in het voorjaar van 2018 volledig opgeknapt. Zo wordt onder andere het asfalt van de weg vervangen door geluidarm asfalt en wordt er een nieuw fietspad aangelegd tussen het Berkendijkje en de Orchideestraat, aan de Noordzijde van de weg. De ontsluiting van de weg wordt verbeterd, waardoor het makkelijker wordt om vanuit de wijk op de verbindingswegen richting Eindhoven (A67) en Veghel (A50) te komen.

Er worden nieuwe oversteekplaatsen gerealiseerd, zodat kinderen veiliger over kunnen steken en dankzij het toevoegen van middengeleiders zal de weg optisch smaller ogen, waardoor de snelheid van het rijdende verkeer zal afnemen. De aanwezige bushaltes worden verplaatst en geschikt gemaakt voor minder validen en het aanzien van de weg wordt verfraaid door het toevoegen van bomen en beplanting. Zo zal er een mooi laanbeeld worden gecreëerd.Alle ontwikkelingen in én rondom woonwijk de Beekse Akkers en het project Wonen aan Merenstein maakt het daarom een bijzonder project met hoogwaardige woningen die aan alle huidige en toekomstige eisen voldoen. Kortom, Wonen aan Merenstein is een unieke kans om te wonen in een ruime woning op een unieke locatie.INTERESSEFORMULIER

Hartelijk dank voor uw interesse in het nieuwbouwplan Wonen aan Merenstein.

Vul hiernaast uw gegevens in. Een van onze makelaars zal dan na de uiterlijke inschrijfdatum contact met u opnemen om een persoonlijke afspraak te maken.

Persoonlijke situatie:
Ik ben geïnteresseerd in:
Twee-onder-een-kap woning
Vrijstaand geschakelde woning

VERKOOP EN INFORMATIE

Een ontwikkeling van:

Jan Tinbergenstraat 2
5491 DC Sint-Oedenrode
T 0413-473488
E info@van-stiphout.nl

© 2017 Van Stiphout projectontwikkeling, Wonen aan Merenstein.

Makelaar:
Makelaar: